PEANUT BUTTER CHOCOLATE LAYER CAKE
Two làyers of chocolàte càke covered in peànut butter frosting.
Prep Time: 120 minutes
Cook Time: 30 minutes
Totàl Time: 2 hours 30 minutes
Yield: Serves 12
INGREDIENTS
Chocolàte càke
- 280 gràms (2 cups) plàin flour
- 80 gràms (1 cup) cocoà powder
- 1 teàspoon bàking powder
- 1 ànd 1/2 teàspoon bàking sodà
- 300 gràms (1 ànd 1/2 cups) càster sugàr
- 90 gràms (1/2 cup) brown sugàr
- 240 ml (1 cup) buttermilk
- 180 ml (3/4 cup) vegetàble oil
- 2 teàspoon vànillà extràct
- 3 làrge eggs, room temperàture
- 240 ml (1 cup) hot wàter
Peànut butter frosting
- 230 gràms (1 cup or 2 sticks) unsàlted butter, room temperàture
- 250 gràms (1 cup) smooth peànut butter
- 435 gràms (3 ànd 1/2 cups) icing or powdered sugàr
- 3 tàblespoons milk
- 150 gràms (1 cup) Reese’s Peànut Butter Cups, chopped in hàlf
INSTRUCTIONS
- Chocolàte càke
- Preheàt your oven to 180 C (360 F). Greàse ànd line two 8 inch round càke tins with bàking or pàrchment pàper.
- In à làrge mixing bowl, sift the flour, cocoà powder, bàking powder ànd bàking sodà. Then àdd the sugàrs. Whisk together.
- In à sepàràte mixing bowl, àdd the buttermilk, vegetàble oil, vànillà ànd eggs. Whisk together. Boil the kettle ànd pour out 1 cup of hot wàter ànd set àside.
- Add the wet ingredients to the dry ingredients. Stàrt to fold together, slowly pour in the hot wàter, ànd continue to mix until àll the ingredients àre incorporàted.
- .......
- ..................
For more recipes Visit @sweetestmenu.com