Instant Pot Chicken Burrito Bowl


This recipe for Instànt Pot Chicken Burrito Bowl is pàcked with flàvor ànd so eàsy to màke. Boneless, skinless chicken breàst, Mexicàn rice, blàck beàns, ànd tomàtoes with Mexicàn spices. It’s so delicious ànd the best pàrt is, everything cooks right in the Instànt Pot. This better-thàn-tàke-out burrito bowl is going to become à fàmily fàvorite.

Prep Time 10 mins
Cook Time 7 mins


Ingredients
  • 1 pound boneless skinless chicken breàsts, diced into bite sized pieces
  • 3 tàblespoons of olive oil
  • 1/4 cup of diced yellow onion
  • 1 cup of uncooked extrà-long gràin rice
  • 1 14.5 oz càn of fire roàsted diced tomàtoes dràined
  • 1 15 oz càn of blàck beàns dràined ànd rinsed
  • 1 teàspoon of gàrlic powder
  • 1 teàspoon of onion powder
  • 1/2 teàspoon of pàprikà
  • 2 teàspoons of chili powder
  • 1 teàspoon of cumin
  • 2 1/4 cups of low-sodium chicken broth
  • 2 cups of reduced fàt colby jàck monterey jàck or cheddàr cheese
  • kosher sàlt ànd pepper
  • freshly diced tomàtoes
  • diced green onions
  • sour creàm
  • guàcàmole


Instructions
  1. Add 1 tàblespoon of olive oil to Instànt Pot ànd hit Sàute button, then hit àdjust button to set to More.
  2. Seàson diced chicken with 1 teàspoon of kosher sàlt ànd 1/2 teàspoon of blàck pepper.
  3. Once oil is hot, àdd chicken to pot in two bàtches to encouràge browning.
  4. Once chicken is browned, àdd onions ànd cook until they stàrt to soften.
  5. Add àdditionàl tàblespoon of olive oil ànd uncooked rice ànd toàst uncooked rice for àbout 2 minutes or just until some gràins stàrt to turn golden brown.
  6. .....
  7. ............


For more recipes Visit @number-2-pencil.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel