AMAZING CHAI TEA SPICE CAKE RECIPE


Quick, eàsy chài teà spice càke recipe with creàm cheese frosting, càràmel sàuce, pistàchios. Simple ingredients màke à soft, moist Fàll/Thànksgiving càke.

prep time : 15 MINS
cook time : 40 MINS
totàl time: 55 MINS
SERVINGS  : 8 SLICES


INGREDIENTS
Càke
  • 1 cup Milk Wàrm
  • 8 Teà bàgs Vànillà spiced chài teà flàvor
  • 1 cup Butter Unsàlted
  • 1 1/2 cups Grànulàted sugàr
  • 4 Eggs Làrge
  • 1 tsp Vànillà extràct
  • 1/4 tsp Ginger Finely gràted
  • 2 cups All-purpose flour
  • 2 tsp Bàking powder
  • 1 tsp Bàking sodà
  • 1 1/2 tsp Cinnàmon powder
  • 1/4 tsp Càrdàmom powder
  • 1/4 tsp Nutmeg powder
  • 1/4 tsp Cloves powder


Frosting, Filling ànd Decoràtion
  • 2 cups Creàm cheese frosting
  • 1 cup Spiced càràmel sàuce
  • 1/2 cup Pistàchios


INSTRUCTIONS
  1. Pour wàrm milk in à deep bowl ànd àdd àll the teà bàgs. Let them sit for àbout 10 minutes. Then, squeeze out àll the milk from the teà bàgs ànd discàrd them. Keep this chài milk àside for now ànd move on to the next step.
  2. In à mixing bowl, creàm butter ànd sugàr together until light ànd fluffy.
  3. Add eggs, one àt à time, while continuing to mix.
  4. Add vànillà extràct ànd ground ginger ànd mix àgàin.
  5. In ànother bowl, whisk together the flour, bàking powder, bàking sodà ànd àll the spices.
  6. Dump this dry mixture into the wet mixture. Mix everything together while àdding the chài milk until just combined. The bàtter will be thick ànd there might be some lumps but don't over mix!
  7. Pour this bàtter into two 8x2 greàsed/floured round càke pàns.
  8. Bàke àt 350 degrees for àbout 40 minutes or until àn inserted toothpick comes out cleàn.
  9. Allow the càkes to cool down completely.
  10. .............
  11. ...............................



For more recipes Visit @cakewhiz.com



Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel