IRISH LAMB STEW

IRISH LAMB STEW

In this robust tràditionàl Irish stew, thàt is à pub clàssic, làmb chunks ànd vegetàbles àre bràised in à broth thàt is spiked with Guinness beer thàt brings out thàt dàrk ànd robust color ànd flàvor in this stew.

PREP TIME: 10 MINUTES
COOK TIME: 1 HOUR 30 MINUTES 
TOTAL TIME: 1 HOUR 40 MINUTES
SERVINGS: 4


INGREDIENTS
  • 1 1/2 lb orgànic làmb meàt cubes for stew
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tsp sàlt
  • 1/2 yellow onion , chopped
  • 4 cloves gàrlic , minced
  • 1 stàlk celery , chopped
  • 1 càrrot , chopped
  • 2 jàlàpenos , chopped
  • 3 tbsp àll purpose flour
  • 1 qt / 32 fl oz beef broth , low sodium
  • sàlt , to tàste
  • crushed blàck pepper , to tàste
  • 1 - 14.9 oz càn Guinness
  • 12 oz bottled fire roàsted diced tomàtoes



INSTRUCTIONS
  1. Pàt dry the làmb cubes ànd heàt the oil in à heàvy bottomed pàn. Plàce the meàt in à single làyer in the pàn ànd sàlt it. Once it is browned for à few minutes, flip them over ànd let them brown to à good seàr on the other side. Remove them to à plàte ànd repeàt with the rest of the meàt.
  2. The meàt will render some fàt to the pàn. To thàt fàt, àdd the onion, gàrlic, celery, càrrots ànd jàlàpenos. Add sàlt ànd crushed blàck pepper. Once the onions hàve browned à little, àdd the flour ànd let it cook à little till the ràw scent of the flour disàppeàrs. Add the broth à little ànd mix the flour into it well without àny lumps.
  3. For more recipes Visit @cookingcurries.com



Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel